Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 3. elokuuta 2017

Taas valintatilanteessa

Muuttofirman valitseminen ei ole helppoa. Meillä on nyt runsaasti tarjouksia. Niitä on monenmoisia.

Olen löytänyt verkosta keskusteluketjuja, joissa kerrotaan eri muuttopalveluista saaduista kokemuksista. On vaikea arvioida, kuinka luotettavia nuo keskustelut ovat. Arviot samoista yrityksistä vaihtelevat suuresti. Jotkut kommentit voivat olla tarkoituksellisesti manipulatiivisia.

Hintahaarukka on laaja. Niemeltä puhelimessa saatu arviohinta on puolitoista tuhatta euroa. Se saattaisi tarkentua alaspäin, jos toimittaisin heillekin luettelon tavaroista. Olen saanut sähköpostitse Martelan (Muuttopalvelu Grundell Oy) hinta on 1.221 euroa. Tarjous on peräti kahdeksan sivun pituinen.

Edullisimman tarjouksen teksti on mahtunut yhdelle riville. Espoolainen NE-Kuljetus tarjoutuu tekemään keikan 460 eurolla. Useimmat tarjoukset ovat hyvin ytimekkäitä, mutta tämä on ennätys. Yrityksen verkkosivu on suppea. Saattaa olla silti varteenotettava, kenties aloittava yritys.

Jy-Pi mainitsee sivuillaan kiinnostavasta erikoistarjouksesta. Tarjous annetaan kiinteähintaisena, mutta veloitetaan tuntien mukaan, jos näin saatu hinta on edullisempi. Saamassani tarjouksessa ei kuitenkaan mainita tästä mitään. Ilmeisesti tätä olisi pitänyt pyytää.

Yhdellä yrityksellä on hyvänä kilpailuetuna nimi, joka jää mieleen. Kuka voisi unohtaa Kuljetuskengurut. Kavereilla on FB-sivu, jolla on hyvä meininki. Heidän hintansa on valitettavasti liikkuva. Veloittavat tuntihinnan ja sen lisäksi paluumatkasta 200 euroa. Heidän hinta-arvionsa on 745,00-799,50 euroa. Saisikohan heiltä jonkin kattohinnan.

Eksyin äsken sivulle, jolla on chat-palvelu näin illallakin. Katsotaan mitä siitä seuraa.

Jatkan kirjoittamista huomenna.

Ei kommentteja: