Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 14. maaliskuuta 2017

Hyvä mieli

Minulla on kaksi positiivista nielunäytetulosta. Positiivinenhan tarkoittaa tässä negatiivista. Soitin tänään siirteen saaneiden suoraan numeroon hemapolille. Meitä hemmotellaan sairaanhoitajapalvelulla, jonka soittoajat ovat 9-15 maanantaista perjantaihin. Muutoin neuvontaa on saatavissa 9-10 ja 13-14.

Ei tämä nyt niin negatiivista ole. Pari pöpöä ja hoitajan mukaan asia on lähinnä "nice to know". Olen siis toipunut niin hyvin, että näille viitataan kintaalla. Oma fysiikkani hoitaa homman. Tällä taudilla tuntuu olevan omat vaiheensa. Nyt on yskän kaveriksi ilmaantunut lievä nuha. Tuskin näistä enää kuumetta kehittyy.

Sen verran merkitsevät, että huomiseksi suunniteltu venesektio siirtyy. Minusta otetaan verta ensi viikon perjantaina.

Huomenna ehkä kuulen luuydinnäytteen tulokset.

Olen hyvilläni siitä, että sain tehdyksi tänään pienen teoksen, johon olen tyytyväinen. Mitoitin sen 15 x 15 senttimetrin valmiskehykseen. Värisointu toimii oikein hyvin.

Noissa valmiskehyksissä tuntuu olevan aivan kelvollisen lujat puuosat. Useimmissa on valmiina myös hyvä paspis. Taustalevy ja sen kiinnitys ovatkin sitten hempulia laatua. Voisin laittaa itse happovapaan taustapahvin ja hoitaa kiinnityksen kunnolla. Kokonaisuuden voisi vielä jäykistää liimaamalla raamien takasivuille jonkin levyn tai liimaamalla tukirimat.

Lasitus aiheuttaa ikäviä heijastumia ja hankaloittaa teoksen katsomista. Aion hommata öljypastellin suojaamiseen tarkoitettua vernissaa. Lasin voisi jättää pois, jos vernissasta muodostuu riittävän kova kalvo teoksen pintaan.

Voisin käyttää valmiskehyksiä siihen saakka, kunnes saan valmiuden hoitaa kehystyshomman itse.

Olen mielissäni siitä, että pitkä maalauslamani on ohi. Tunnen uudistuvani.

Tämän hetkisen piirustuskurssini opettaja mainitsi kerran, että pääsi omilleen erään näyttelynsä kustannuksissa, kun yksi työ myytiin. Yksi rivi cv:hen, hän totesi.

Minäkin voin olla tyytyväinen, kun pääsen omilleni yhteisnäyttelyn kuluista. Yhdelle teokselleni on löytynyt koti.




Ei kommentteja: