Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 2. helmikuuta 2017

Varman päälle

Tänään on pidetty valtiopäivien avajaisiin liittyvä jumalanpalvelus Nikolain kirkossa (nykyisin Hlesingin tuomiokirkko). Olimme ajamassa Hakaniemen suunnasta keskustaan Liisankadun länsipäässä olevassa liikenneympyrässä, kun Unioninkadulle suuntautuvasta jonosta olevassa autossa syttyivät takaikkunan reunoissa olevat vilkkuvalot ja se lähti jonon ohi tuomiokirkon suuntaan. Konepellin etukulmauksessa oli pieni siniristilippu. Ajattelimme, että siinä viedään presidenttiä. Valtioneuvoston kuljettajilla on ilmeisesti samanlaiset oikeudet kuin hälytysajoneuvoilla kiireellisessä ajossa. Kello taisi olla sen verran, että oli jo syytä mennä.

Kun olimme Kaivokadulla, vastaan tuli taas siniristilippuinen musta auto, tällä kertaa poliisiautosaattueessa. Mietin, onko sama. Ehkä Kaisaniemessä vietiinkin pääministeriä. Keskussa tuntui kuin olisi liikennevalojärjestelyilläkin tehty tietä.

Tuli mieleen ETYK-vuosi 1975, jolloin maailman herroja kuljetettiin Helsingissä.

Myöhemmin huomasin, että Kaisaniemessä saattoikin matkalla olla eduskunnan puhemies Kaisa Lohela. Puhemies on toisena hierarkiassa tasavallan presidentin jälkeen.

Sauli Niinistö on muuten äskettäin nähty pelaamassa muina miehinä höntsälätkää. Taidettiin sielläkin pitää huolta hänen turvallisuudestaan, muttei kovin massiivisesti,


Minun on syytä edelleen välttää paikkoja, joissa voin saada infektiotartunnan. Rajan vetäminen on vaikeaa, mutta en mene esimerkiksi kyläpaikkoihin, joissa tiedetään olevan tautia. En myöskään mene tilaisuuksiin, joissa voi olla vaikkapa tuhat henkilöä samoissa tiloissa. Infektion saaminen saattaa olla kohtalokasta. Ties vaikka olisi vieläkin, vaikka siirteen saamisesta tulee kohta kahdeksan kuukautta. Saan maanantaina lisää vauvarokotuksia valvontatapaamisen yhteydessä.

Tarkkailin lauantaina kirjoittajakurssilla, olisi joukossa flunssaoireisia. En huomannut, että olisi.

Tullinpuomin HUSLAB:ssa oli todella vähän asiakkaita. Minulla on edelleen lupa käyttää lastenlippua, mutta otin normitiketin. Pääsin aika pian sisään. Myöhemmin on tullut mieleen, että tuollaisessa paikassa voi olla pöpöjä myös aikaisempien asiakkaiden jäljiltä. Tällä kertaa antoisa suoni löytyi helposti.

Ei kommentteja: